Politie zoekt fietser in onderzoek vermiste Sjoerd (21)

GRONINGEN – De politie is op zoek naar de fietser die de vermiste Sjoerd van Eijk inhaalde net voordat de student verdween. Rond de klok van 3.30 uur haalde deze fietser Sjoerd in op de Trompstraat.

In de nacht van vrijdag op zaterdag 30 april was hij in het centrum van Groningen zijn verjaardag aan het vieren. Hij verliet omstreeks 02:00 uur alleen het café. Hij had aangegeven bij zijn vrienden naar huis te gaan. Hier is hij niet aangekomen waarna zijn vrienden in de loop van zaterdag de politie hebben gebeld.

Onderzoek

Hierop is er een onderzoek ingesteld naar deze vermissing. Uit onderzoek van camerabeelden is duidelijk geworden dat hij langs het politiebureau aan de Rademarkt liep en vervolgens via de Radebinnensingel naar de Trompstraat liep. Op bewakingsbeelden is te zien dat hij daar om precies 03:30 uur liep en dat een fietser hem ter hoogte van een hotel inhaalde en in de richting van het Trompbruggetje fietste. De politie is op zoek naar deze fietser.

De afgelopen dagen is er in de omgeving van de Winschoterkade langs de kades en op het water gezocht naar Sjoerd. Deze zoektochten hebben helaas nog niets opgeleverd.

Daarnaast wordt er een buurtonderzoek gehouden aan de Radesingel en de omliggende straten.

Fietser gezocht

Graag zou de politie in contact komen met deze specifieke fietser die Sjoerd om 03:30 uur inhaalde op de Trompstraat. Verder zouden wij graag met mensen in contact komen die meer informatie hebben over deze vermissing. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Groningen op het nummer 0900-8844.