Basisschoolleerlingen Haren gaan techniek ‘proeven’ bij Noorderpoort

Stadskanaal Noorderpoort open dag-33

GRONINGEN – Dertig scholieren van basisschool De Wissel in Haren lopen op 9 mei een dagje mee met studenten van Noorderpoort Technologie & ICT.

Het doel van deze meeloopdag is onder andere om meiden warm te laten lopen voor techniek en om de veelzijdigheid in technische opleidingen te benadrukken.

De scholieren uit groep 7 en 8 maken tijdens deze dag kennis met allerlei facetten uit de techniek. Zo’n twintig studenten van Noorderpoort proberen een uitgebreid en breed beeld te schetsen van wat techniek eigenlijk allemaal inhoudt. Zo krijgen de scholieren een korte les in technisch tekenen, voelen ze hoe het is om te werken met een robotarm, leren ze om te gaan met een soldeertang en krijgen ze inkijkje op de weg die een grondstof aflegt om uiteindelijk tot een eindproduct te komen.

Voor de studenten van Noorderpoort belooft het uiteraard een leerzame ervaring te worden om deze kinderen te enthousiasmeren voor techniek. Het bezoek van de scholieren aan Noorderpoort Technologie & ICT sluit aan op de Maand van de Techniek, die de hele maand mei nog georganiseerd wordt bij basisschool De Wissel.