Kunst over aardbevingsproblematiek in Kerk Schildwolde

SCHILDWOLDE – Kunstenares Ina Fekken exposeert met haar papierinstallatie in de kerk van Schildwolde. Bij haar werk heeft ze zich laten inspireren door de aardbevingsproblematiek in de provincie Groningen.

Deze week was het nog in het nieuws, honderden Groningers hebben last van psychische klachten. Ze voelen zich niet veilig, zijn opgesloten in hun eigen huis. Kerken waren in vroegere tijden een veilige haven, fysiek en geestelijk. Is dat nu nog zo, nu ook het Groninger erfgoed door bevingen bedreigt wordt.

De mooi gelegen Hervormde kerk te Schildwolde is bekend om zijn juffertoren met gemetselde spits. In de ernaast gelegen zaalkerk bevindt zich in het koor een grote herenbank. Een aparte plek, dit zie je in geen van de andere kerken. Tevens ligt Schildwolde midden in het aardbevingsgebied. Deze gegevens zijn gebruikt voor de papierinstallatie gemaakt door Ina Fekken. Trefwoorden bij deze papierinstallatie: versluieren/opgesloten/geborgen/verschuilen/besloten.

De kunst in de kerk van Schildwolde is onderdeel van Feest van de Geest. Feest van de Geest wordt om de twee jaar met andere kunstenaars en verschillende kerken georganiseerd. Deze route voert langs kerken in Noord Drenthe tot in het Groninger land met speciaal voor deze gelegenheid gemaakte kunst.

De route combineert kunst met Noordelijk erfgoed en het prachtige landschap van Noord Drenthe en Groningen. Laat u verrassen!

Feest van de Geest 2016 vindt plaats tijdens Hemelvaartsdag 05 mei t/m zondag 08 mei en van vrijdag 13 mei t/m Pinkstermaandag 16 mei 2016. 13.00-17.00 Routefolders zijn op de locaties te krijgen.