Oranje Nassau G naar de hoofdklasse; SV Marum glijdt af; Pelikaan S verrast vv Groningen

VOETBAL – Oranje Nassau Groningen speelt komend seizoen in de hoofdklasse. De ploeg werd zaterdag op eigen veld kampioen in de eerste klasse E. Oranje Nassau won met 3-0 van SV Bedum terwijl de concurrent Balk met 3-1 onderuit ging op bezoek bij ASV Dronten.

In diezelfde klasse pakte PKC’83 de winst tegen BCV, de wedstrijd in Hoogkerk eindigde in 2-1. Winst was er ook voor Viboa dat Omlandia met 2-0 versloeg.

In de tweede klasse I haalde VEV’67 uit tegen Zwaagwesteinde. In Leek werd het 5-0. Doordat ook de concurrentie uit Zuidhorn de drie punten pakte tegen CVVO (1-0), moet VEV’67 volgende week alles uit de kast halen tegen de nummer drie, Zeerobben, om kampioen te worden. De Leeksters spelen uit in Harlingen, Zuidhorn kan bij een uitglijder van VEV kampioen worden. Daarvoor moet het volgende week drie punten pakken op bezoek bij Be Quick Dokkum.

FC Grootegast is vorige week kampioen geworden van de klasse 3B. Gisteren wisten de groenen ook de derby te winnen van Grijpskerk. In Grijpskerk werd het 1-2. SV Marum lijkt in een vrije val te zijn beland. Wykels Hallum versloegen de uitspelende Marummers met 2-0 en verwijzen de geelzwarten terug naar de vierde plaats.

Spektakel in de derde klasse C. vv Groningen kon gisteren kampioen worden in deze klasse. Daarvoor moest het eerst afrekenen met de nummer twee Pelikaan S, de enige ploeg die ook nog een kans had op het kampioenschap. Het leek lang goed te gaan voor de Groningers die de eerste helft een 1-0 voorsprong verdedigden. Na rust sloeg het noodlot toe voor vv Groningen toen Pelikaan S-spits Freddy de Grooth het op zijn heupen kreeg en na rust twee keer het net wist te vinden. De ploeg uit Oostwold pakt daarmee de koppositie af van de Groningers en kunnen volgende week op eigen veld kampioen worden tegen Appingedam. Vv Groningen speelt volgende week uit tegen De Heracliden.

vv Boerakker pakte zaterdagmiddag het kampioenschap in de klasse 4C. Vorige week liet de ploeg het nog liggen tegen tegen vv Niekerk door met 0-3 te verliezen. Deze zaterdag was SC Scheemda geen partij en werd met een 10-0 nederlaag én een degradatie huiswaarts gestuurd richting Oost-Groningen.