Politie vindt lichaam vermiste Sjoerd in water Trompkade

GRONINGEN – De politie heeft zaterdagavond het lichaam van Sjoerd van Eijk aangetroffen in het water langs de Trompkade. Na het vinden van het lichaam is er onderzoek gedaan om vast te stellen dat het inderdaad om de vermiste student ging. Dit bleek zo te zijn.

Het onderzoek naar de dood van Sjoerd is inmiddels afgerond. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval, waarbij de student in het water is gevallen.

Sjoerd van Eijk vierde vorige week vrijdag zijn verjaardagsfeestje in een café aan de Papengang. Rond twee uur verliet hij het café om naar huis te lopen. Daar is hij nooit aangekomen, waarop vrienden de politie alarmeerden.

De politie heeft een week lang naar hem gezocht met duikers, sonarboten en een helikopter in de Oosterhaven. Zaterdagavond hebben ze zijn stoffelijk overschot gevonden in het water aan de Trompkade.