Noordelijke filmmakers gezocht voor Gouden Suikerbiet

GRONINGEN – Zienemaan & Sterren komt dit jaar met een nieuw onderdeel in het programma. De openluchtbioscoop op het oude Suikerunieterrein organiseert de Gouden Suikerbiet Filmcompetitie.

Dit is een wedstrijd waarmee filmmakers uit Noord-Nederland worden uitgedaagd een kortfilm in te sturen en mee te dingen naar de Gouden Suikerbiet. De winnaar krijgt een vergulde Suikerbiet en een prijs ter waarde van €500,-. Bovendien wordt de winnende film op zaterdagavond vertoond aan een groot publiek tijdens de komende editie van Zienemaan & Sterren op 2, 3 en 4 september 2016.

Wereldklasse en lokaal talent

Naast de internationale festivalhits die worden geselecteerd voor het hoofdprogramma, biedt Zienemaan & Sterren in 2016 extra ruimte voor lokaal talent. De organisatie ziet grote meerwaarde in een filmprogramma waar naast films van wereldklasse ook kleinere films een podium krijgen. “Vorig jaar werkten we samen met kunstacademie Minerva en na elke kortfilm klonk een groot applaus. Dit willen we uitbreiden door iedereen de mogelijkheid te geven om zijn of haar film in te zenden,” aldus Harmen Huizenga, programmeur van Zienemaan & Sterren.

Criteria

* De filmmaker is afkomstig uit Groningen, Drenthe of Friesland
* Maximale lengte is 10 minuten
* De film is geproduceerd in 2015 of 2016
* Alle genres zijn toegestaan (documentaire, animatie, fictie, experimenteel, cross-over)
* Inzenden vóór 1 augustus 2016

Inzenden

Films kunnen tot 1 augustus worden ingezonden naar goudensuikerbiet[at]zienemaan.nl
Aanlevering d.m.v. een Vimeo of Youtube link.
Voeg een korte c.v. inclusief contactgegevens toe.

zienemaan2015-2-douwedeboer

Zienemaan & Sterren – Openluchtbioscoop Groningen
2 t/m 4 september 2016
Oude Suikerfabriek
www.zienemaan.nl