Bommen Berendloop opent inschrijving

De Martinitoren en de oostzijde van de Grote Markt in Groningen

GRONINGEN – Groningen viert op zaterdag 27 augustus feest tijdens het ‘Gronings Ontzet’ oftewel Bommen Berend. Een van de vele activiteiten is de Bommen Berendloop op zondag 28 augustus. Afstanden zijn de 1 km Kidsrun, 6,4 km, 10 km en de halve marathon. Vanaf dinsdag 10 mei is de online inschrijving geopend via www.bommenberendloop.nl.

Groene route

Bijzonder aan de loop is het lopen door de natuur. Het parcours kent overwegend groene routes, waaronder door natuurgebied De Onlanden en voert door de drie gemeenten Groningen, Noordenveld en Tynaarlo. De start en finish van alle afstanden is op de atletiekbaan in het Stadspark in Groningen.

Goede doel: natuurmonumenten

Natuurmonumenten is het goede doel. Natuurmonumenten is een landelijke natuurbeschermingsorganisatie met meer dan 355 natuurgebieden. De Onlanden is daar één van. Dit nieuwe natuur- en waterbergingsgebied is ideaal om te fietsen, te wandelen of gericht te trainen voor een hardloopwedstrijd. Met de donaties wil Natuurmonumenten het gebied verder recreatief inrichten.