Werkstraf na beroven van 90-jarige winkelierster

OUDE PEKELA – Eén van de twee Pekelders die in januari de tabakswinkel van een 90-jarige vrouw beroofden is veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur, waarvan veertig voorwaardelijk.

De 19-jarige Pekelder en zijn minderjarige compagnon stalen zes pakjes shag uit de winkel en kwamen later terug om ook de kassa buit te maken. Daarbij hebben de heren zo’n 180 euro gestolen, die ze vervolgens onderling hebben verdeeld.

De advocaat van de jongen pleitte voor een lagere straf, omdat buurtbewoners na een Facebookactie de verdachte al een pak slaag hadden gegeven. Toch oordeelde de rechter dat de eis van het Openbaar Ministerie recht deed aan het vergrijp en nam de geëiste straf over.

Naast een werkstraf moet de Pekelder een schadevergoeding aan de vrouw betalen van 700 euro. Zijn minderjarige vriend moet komende vrijdag voor de rechtbank verschijnen.