‘Snippergroenproblemen’ in Aduard uit de wereld

ADUARD – De onenigheid tussen de gemeente Zuidhorn en de inwoners van Aduard over de snippertjes groen lijkt opgelost. Verantwoordelijk wethouder Fred Stol heeft nieuwe afspraken met de inwoners gemaakt die op meer begrip kunnen rekenen vanuit de gemeenschap in Aduard.

De gemeente erkend dat mede door hun toedoen een hoop rare situaties zijn ontstaan en komt binnenkort met een nieuw en verbeterd voorstel bij de mensen die strookjes gemeentegroen bij hun tuin hebben aangetrokken.

Er ontstond tijdens het pilotproject in Aduard over het snippergroen veel onvrede toen de gemeente volgens de actiegroep Snippergroen een te hoge prijs vroeg voor de grond. Nadat er een klachtenoverzicht werd overhandigd aan burgemeester Bert Swart is het project stilgelegd. Wethouder Stol is opnieuw in overleg gegaan met de actiegroep en de inwoners en heeft een akkoord bereikt.

Het pilotproject wordt nu voortgezet. Na afronding van de pilot in Aduard vindt een evaluatie plaats. Uit de evaluatie moet blijken hoe de pilot is verlopen en of het college het regelen van grondgebruik ook in de andere dorpen wil toepassen.