SV Bedum degradeert; VEV’67 terug naar de eerste klasse; Pelikaan S alweer kampioen

VOETBAL – SV Bedum degradeert uit de eerste klasse E. De Bedumers moesten winnen om rechtstreekse degradatie te voorkomen, maar verloor thuis van PKC’83 dat de competitie als nummer drie afsluit. Kampioen Oranje Nassau verloor de laatste wedstrijd uit bij Blauw Wit ’34. Die wedstrijd eindigde in 4-3.

In de klasse 2I ging VEV’67 er met het kampioenschap vandoor. Op een zinderende laatste speeldag wonnen de Leekster met 1-3 van Zeerobben in Harlingen. Zuidhorn kwam tegen Be Quick Dokkum niet verder dan een 1-1, maar heeft zich wel geplaatst voor de nacompetitie. Even leek een beslissingswedstrijd in de maak toen Zuidhorn op voorsprong kwam en VEV op een gelijkspel afstevende. Na twee doelpunten in de tweede helft van VEV’67 en de gelijkmaker in Dokkum was het in de slotfase gedaan met spanning.

FC Grootegast speelde op de laatste speeldag op eigen veld gelijk tegen het gedegradeerde Friese Boys. In Grootegast werd het 2-2. SV Marum wist thuis met 4-2 te winnen van Grijpskerk. Doordat Wykels Hallum en Stiens elkaar in evenwicht hielden (2-2) blijven de Marummers op de vierde plek steken.

Pelikaan S is voor het derde jaar op rij kampioen geworden en zijn op doorreis naar de tweede klasse. In de klasse 3C was ook Appingedam geen partij in Oostwold en werd met 4-1 opzij gezet. Pelikaan S besliste de wedstrijd al in de eerste helft. Vv Groningen leek na het verlies van vorig week tegen de Oostwolders gebroken. Ook laagvlieger De Heracliden wisten te winnen van de Groningers die vorige week het kampioenschap verspeelden. Die wedstrijd eindigde in 4-3. Vv Groningen moet nu proberen te promoveren via de nacompetitie.