Meiden HCW plaatsen zich voor landelijke finale shootout hockey in Den Bosch

WINSCHOTEN – Zaterdagmiddag hebben Marit Klungel en Bente van Delden van Hockey Club Winschoten zich geplaatst voor het NK Shootout hockey. Dit na een enerverend Noordelijk kampioenschap in Assen.

Bij een shootout bij hockey wordt een 1 tegen 1 uitgespeeld waarbij de veldspeler begint op de 23-meter lijn en tegen een keeper moet scoren binnen 8 seconden. Het NK shootout is een jeugdtoernooi voor hockeyers t/m 16 jaar. Ongeveer 80 deelnemers deden mee aan de Noordelijke kampioenschappen van diverse clubs uit heel Noord-Nederland.

Vanuit de Hockey Club Winschoten werden 4 deelnemers afgevaardigd als kampioenen van de club: 2 jongens en 2 meiden. De meiden kwamen glansrijk in de halve finale door in de voorrondes bij de eerste twee te eindigen in de poule. De jongens werden al in de voorronde uitgeschakeld en ook in de herkansing kwamen ze net tekort.

dameswinnaar

Met maar 2 missers in de halve finale stoomden Marit en Bente door naar de finale, waarna ze in die finale plaatsing voor de landelijke kampioenschappen veilig stelden.

In de landelijke finale zullen Marit en Bente het opnemen tegen de beste jeugd hockeysters van heel Nederland. De finale vindt plaats in Den Bosch op 25 juni. Beide meiden spelen bij HCW voor meisjes C waarmee ze dit jaar bovenin in de competitie meedraaien.