Watervloot meert af in Martenshoek

HOOGEZAND – Aan de Sluiskade in Hoogezand zal er ook dit jaar weer een Watervloot worden georganiseerd. Maar liefst 55 historische schepen liggen van 7 tot en met 9 juli in de haven van Martenshoek. Deze zijn deels toegankelijk voor het publiek.

Door middel van een ponton zijn de beide zijden van de haven bereikbaar. Dit evenement vind een week na Delfsail plaats in een intieme setting en gemoedelijke sfeer.

Hoogtepunt van het evenement is het straattheater van Close Act. Tijdens de Nautische en Warenmarkt op zaterdag 9 juli lopen enorme dinosaurussen tussen het publiek door.
Ook zal een act op stelten te zien zijn, een bijzonder gezicht. Daarnaast is op zaterdag een Kunstmarkt en zijn er diverse optredens.

Tijdens dit evenement is het kunstproject ‘door de lens van de meester’ zichtbaar.
Op basis van historische foto’s hebben kunstenaars en ook leerlingen van diverse scholen uit Hoogezand een eigen interpretatie op dit werk gemaakt. Het resultaat is o.a. te bewonderen in Galerie Werfkade 16, Hoogezand.

Watervloot is een laagdrempelig, gratis evenement. Het succes van het locatietheaterproject Casco en De W.A. Scholten is een geweldige opsteker geweest om door te gaan met de formule van maritieme activiteiten gecombineerd met een breed cultureel aanbod. Het maritieme karakter van het evenement heeft betrekking op de geschiedenis van deze omgeving en tevens aan wat er op scheepsbouwgebied vandaag de dag gebeurt.

Voor het programma (onder voorbehoud): www.watervloot.nl