Lang seizoen Hoogezand ten einde; Helpman de sterkste in derby; HSC ontsnapt ternauwernood

VOETBAL – VV Heerenveen is kampioen geworden in de eerste klasse F na een 0-3 overwinning in Hoogezand. WVV plaatst zich voor de nacompetitie. In Winschoten werd Joure met 5-1 opzijgeschoven. Nieuw Buinen wist met 1-4 te winnen in Rolde van de Rolder Boys.

De derby tussen GVAV en Helpman werd beslist in het voordeel van het uitspelende ploeg, Helpman won met 1-4. Kampioen GRC Groningen speelde met 3-3 gelijk tegen Peize. Ook Noordster hield één punt over aan de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Uit bij Dalen eindigde de wedstrijd in 2-2.

In de klasse 3B wist HSC te ontsnappen aan rechtstreekse degradatie. De Sappemeersters wonnen op eigen veld met 3-0 van FC Lewenborg. Door een 4-2 verlies op bezoek bij SC Stadspark is MOVV het kind van de rekening. Samen met Hunsingo dalen zij af naar de vierde klasse.

De burenruzie tussen Muntendam en Veendam 1894 eindigde in een overwinning voor de Muntendammers, 2-1. De topper tussen Forward GSAVV en Velocitas is beslist in het voordeel van de uitclub. Velocitas won de wedstrijd met 2-3.