Pinkstermarkt in Leek drukbezocht; ‘Bezoekers weten Leek ook te vinden onder frisse omstandigheden’

LEEK – De traditionele Pinkstermarkt heeft niet te lijden gehad onder de koude weersomstandigheden. Dat was aan het einde van de middag de conclusie die veel marktkooplui trokken.

pinksteren 1

Tweede Pinksterdag was warm genoeg om ook dit jaar weer duizenden mensen naar Leek te trekken.

Het dorp heeft tijdens Pinkstermarkt dan ook veel te bieden. In zowel Leek als Nietap staan delen van de kermis, er is een jaarmarkt die door en om het centrum loopt en overal is livemuziek te vinden.

pinksteren3

Bij Podium Nienoord werd het Flinke Pink Festival georganiseerd. Vier dagen lang werd er flink gefeest in de bossen van Nienoord. De maandag staat in het teken van de livebandjes die dit jaar uit heel Nederland zijn gekomen om hun kunsten te vertonen aan het publiek. De dag werd afgesloten door de DJ’s A-Matic en D’Light. Ook in het dorp zelf en bij de kermis werd live gespeeld door muzikanten uit diverse genres.