Wagenrovers laten man achter op N33 bij Veendam

VEENDAM – Zondag- op maandagnacht is een automobilist staande gehouden op vermoedelijk de N33 nabij Veendam. Vier mannen dwongen de man om zijn bezittingen af te dragen en zijn autosleutels in te leveren. Daarna werd de man achterlaten.

Maandag meldde zich een man aan het politiebureau die zei dat hij in de nacht van zondag op maandag tussen 00.30 uur en 02.00 uur was overvallen. Vier voor hem onbekende mannen hadden hem tot stoppen gedwongen. Hierna hadden ze de voorruit ingeslagen met honkbalknuppels. Ze hadden zijn geld en horloge afgenomen. Vervolgens waren ze er in de bestelauto vandoor gegaan. De man gaf aan dat hij op een voor hem onbekende weg had gereden. Uit onderzoek is vast komen te staan dat het mogelijk om de N33 ter hoogte van Veendam gaat. Hij was naar een bushalte gelopen en heeft daar een paar uur gewacht voordat een automobilist hem meenam. De politie vermoedt dat de man bij de bushalte bij de Ommelanderwijk/Phoenixweg heeft gezeten. Dit is de bushalte onder de N33, voor afrit 38 (rijrichting Gieten/Veendam).

Bestelbus aangetroffen

Maandagochtend bleek de bus van de man te staan op de Landbouwstraat in Wildervank. De voorruit was vernield en de portierruit lag eruit. Het voertuig is door de politie in beslag genomen. In verband met het onderzoek is de politie nog op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben van dit voorval kunnen zich melden op 0900-8844.

Foto: Google Streetview