Petitie: ‘Stichting en moeder moeten niet vervolgd worden’

De moeder die haar kind donderdagavond ten vondeling heeft gelegd moet niet vervolgd worden. Dat vinden twee vrouwen uit Gelderland en Utrecht. De twee zijn daarom een petitie gestart die inmiddels door 3.800 mensen is ondertekend.

In Nederland is het ten vondeling leggen van kinderen strafbaar, de moeder kan dus strafrechtelijk vervolgd worden voor het afstaan van haar kind aan de vrijwilliger van Stichting Beschermde Wieg.

Volgens de initiatiefneemsters heeft de moeder goed gehandeld. Beter een kind afstaan aan een stichting die zorg draagt voor het vinden van een goed pleeggezin, dan een dood kind is de veelgehoorde mening op de Facebookpagina van de petitie.

Burgemeester den Oudsten heeft het kind aangegeven en een tijdelijke naam aangegeven.