Extra geld voor FC Groningen bij degradatie FC Twente

GRONINGEN – Een eventuele degradatie van FC Twente levert FC Groningen een extra 800.000 euro aan TV-gelden op. De Groningers staan nu zevende op de lijst en krijgen bijna 5 miljoen euro uit de pot. Door het wegvallen van Twente stijgt FC Groningen een plaatsje en zou het 5,8 miljoen euro tegemoet kunnen zien.

De KNVB heeft woensdagmiddag de proflicentie FC Twente ingetrokken vanwege financieel wanbeleid. De club heeft ook direct en nieuwe licentie gekregen voor komend seizoen waardoor het in de Jupiler League mag uitkomen. FC Twente kan nog in beroep tegen het besluit van de licentiecommissie en overweegt dit ook te doen.

FC Groningen wil nog niet reageren op de berichtgeving rond de degradatie van FC Twente totdat het besluit definitief is.