Finsterwolder Topélen loopt marathon voor Dance4Life

FINSTERWOLDE – Sander Topélen uit Finsterwolde doet dit jaar mee aan de New York City Marathon. Hij verschijnt op de eerste zondag van november echter niet alleen voor zijn eigen plezier aan de start van de meest prestigieuze marathon ter wereld. Sander is een van de twintig lopers die geld inzamelen voor Dance4Life, voor een wereld zonder aids.

Minimaal vijfduizend euro moet elke loper voor Dance4Life meenemen. Sander is daarom niet alleen fanatiek aan het trainen, hij stort zich ook actief op het benaderen van sponsors. En dat loopt goed, Sander heeft inmiddels meer dan vijftienhonderd euro ingezameld. ,,Familie, vrienden en ook zakenrelaties via mijn werkgever Interfit in Winschoten doen mee. Mensen reageren enthousiast’’, vertelt Sander.

Goed doel

Om als buitenlander mee te mogen doen aan de New York City Marathon moet je ingeloot worden of lopen voor een goed doel. Dance4Life kent hij via goede vriendin Sanne Simons, die actief is voor de stichting om aids de wereld uit te helpen. ,,Die stichting doet heel goed werk door jongeren op een leuke manier te inspireren en tegelijk seksuele voorlichting te geven’’, vertelt Sander.

Aan de New York City Marathon doen jaarlijks omstreeks vijftigduizend lopers mee, waarvan maximaal tienduizend buitenlanders. Je moet er heel wat voor doen om daar als niet-Amerikaan aan de start te mogen verschijnen. Zo moet je negen voorwedstrijden uitlopen.

Sportieve ambitie

Vanwege het speciale karakter van deze marathon, heeft Sander voor zichzelf ook een sportieve ambitie: hij wil de 42 kilometer en 195 meter lopen binnen drieënhalf uur. Een stevig doel, zeker aangezien het zijn eerste marathon ooit wordt. In de drie jaar die hij nu hardloopt, was 25 kilometer zijn grootste afstand. Maar die afstand gaat hij in de aanloop naar de New York City Marathon zeker verbeteren: ,,Want ik wil daar optimaal voorbereid aan de start verschijnen.’’

Sander hoopt zo veel mogelijk geld voor Dance4life bij elkaar te lopen en daarbij kan hij alle hulp goed gebruiken! Mensen en bedrijven die hem willen sponsoren, kunnen terecht op www.newyorkmarathon.dance4life.nl/sander-topelen.