Realisatie azc Ulgersmaweg duurt langer dan verwacht

GRONINGEN – De realisatie van het asielzoekerscentrum aan de Ulgersmaweg in Groningen duurt langer dan verwacht. De grond van het terrein waar eerder Simmeren Schroot gevestigd was blijkt te vervuild om mensen op te huisvesten.

De Ulgersmaweg is één van de twee locaties waar de gemeente Groningen en het COA nog dit jaar een azc wilden openen. Dat gaat in het geval van de locatie aan de Ulgersmaweg niet meer lukken. De plannen voor het azc aan de Energieweg liggen wel op schema, waardoor Groningen nog dit jaar de eerste 600 vluchtelingen zal gaan opvangen.

Groningen vangt op dit moment 400 vluchtelingen op in de noodopvang aan de Van Swietenlaan. De twee azc’s aan de Ulgersmaweg en de Energieweg moeten elk 600 asielzoekers gaan huisvesten. Zodra deze in gebruik zijn zal de noodopvang verdwijnen.