Slecht begin voor Zuidhorn; SV Marum wint in slotfase; Helpman te sterk voor SGV

VOETBAL – De kansen voor vv Zuidhorn om via de nacompetitie te promoveren naar de eerste klasse zijn zaterdagmiddag flink afgenomen. De groenhemden kregen op eigen veld een 0-2 nederlaag toegediend van Leeuwarder Zwaluwen. Dinsdag is de return in Leeuwarden, waarbij Zuidhorn een goede dag moet hebben om de huidige eerste klasser terug te wijzen.

SV Marum wist op miraculeuze wijze de overwinning te pakken op DWP. In Marum werd het 2-1 door twee doelpunten van vertrekkend assistent-trainer Kees Pranger. DWP zag in de slotfase de 1-2 afgekeurd worden wegens buitenspel, in de daaropvolgende tegenstoot scoorde Pranger het winnende doelpunt voor de Marummers die daardoor uitzicht blijven houden op promotie naar de tweede klasse.

VV Groningen deed goede zaken in de jacht op de tweede klasse door thuis te winnen tegen Wykels Hallum. Aduard 2000 won met 0-1 op bezoek bij Fit Boys en mag ook blijven hopen op promotie. SC Loppersum en Elim hielden elkaar op 1-1 in Loppersum.

SGV verloor in Schildwolde met 1-3 van Helpman en lijkt voor een onmogelijke opgave te staan om alsnog te promoveren naar de derde klasse. FC LEO en VIOD Driesum speelden in Leens met 1-1 gelijk. Ook Poolster en Niekerk hielden elkaar in evenwicht en gaan dinsdag uitmaken wie het tweeluik wint, 2-2.