Foxhol krijgt eigen outdoorfitness

FOXHOL – In Foxhol werd een outdoor fitnesspark geopend. Daar kunnen jong en oud naar hartenlust samen bewegen. De WerkGroep Dorpsbeheer heeft zich hiervoor het afgelopen half jaar ingezet.

Voorzitter Henk Brons: “In november vorig jaar zagen we een zelfde soort park in Paddepoel, en nu staat hier zo’n park. Uniek om dat, samen met bewoners en sponsoren zoals NAM, in zo’n korte tijd voor elkaar te krijgen.”

Het enthousiasme over het park leeft bij alle inwoners. Dat bleek wel uit de grote opkomst bij de opening, en het feit dat het park al voor de officiële opening door veel Foxholsters verkend werd. “In de pauzes loopt de nabijgelegen school leeg”, aldus Brons. Wethouder Ger Lindeman, die de officiële opening verrichtte, prees het initiatief en de daadkracht van de werkgroep.

De Werkgroep Dorpsbeheer hoopt dat de outdoor fitness bijdraagt aan het bevorderen van de saamhorigheid en gemeenschapszin van het dorp, onafhankelijk van ras, geloof of sociale status.