Stadjer op heterdaad betrapt bij woninginbraak

GRONINGEN – Een 41-jarige Stadjer werd woensdagmiddag op heterdaad betrapt tijdens een woninginbraak aan de Witte de Withstraat. Het is niet de eerste keer dat de Groninger zich schuldig maakt aan inbraak. Bij de politie staat de man bekend als veelpleger.

De bewoner die buiten zijn woning aan het werk was hoorde lawaai in zijn huis en zag een onbekende man binnen lopen. Toen hij hem aansprak bleek deze een Tablet van hem bij zich te hebben. Er ontstond een worsteling tussen beide waarbij ze uiteindelijk buiten voor de woning uitkwamen. Buurmannen hielpen hierna de bewoner met het aanhouden van de verdachte en droegen hem over aan de politie. Tijdens de insluiting in het politiebureau beledigde de verdachte de politie en viel een agent aan.

Tijdens onderzoek bleek de verdachte eveneens een portemonnee en een telefoon van de bewoner te hebben gestolen. In de woning had de veelpleger een tas van de bewoner klaargezet met goederen die hij ook mee wilde nemen. De politie onderzoekt de zaak.