Jeugdsoos Onstwedde houdt grote reünie

ONSTWEDDE – In en om Jeugdsoos De Boerderij (JSDB) in Onstwedde is op vrijdag 18 juni een groots opgezette reünie. Al meer dan 200 gasten hebben zich aangemeld. De reünie-commissie is enthousiast: “Het idee voor ‘JSDB De Reünie’ ontstond eind vorig jaar en meteen kregen we al veel positieve reacties op ons initiatief. Men vindt het leuk om elkaar na zo veel jaren nog eens te zien en te spreken en om de jeugdsoos weer eens te bekijken”, vertelt Harm-Jan Luring.

De jeugdsoos op opgezet in 1972 en bestaat dus al 44 jaar. In december 2015 kreeg ze de Provinciale Vrijwilligersprijs in de categorie Jeugd. Laura Hauke vertelt: “We draaien sinds de oprichting met vrijwilligers. Er komen geen betaalde beroepskrachten aan te pas. Dat is de kracht van onze soos. Met die mentaliteit organiseren we ook De Reünie met een groep van negen mensen. De coverband 5th Wheel komt voor ons optreden, dus dat belooft wat. Vanaf 19.30 uur is de feesttent open. Het wordt één groot feest!”

Voor de JSDB-reünie zijn nog kaarten beschikbaar. In de voorverkoop kost een kaart € 10 en is te verkrijgen bij Snackbar ’t Wold of Eetcafé Gerak in Onstwedde, bij Snackbar ’t Stoepje in Alteveer en ‘Bij Thijs’ in Vlagtwedde. Op de feestavond zelf kost de kaart € 12,50. Harm-Jan vult nog aan: “Via onze Facebookpagina houden we iedereen op de hoogte van de reünie en andere leuke JSDB-activiteiten. Maak als (voormalig) soosbezoeker ook elkaar attent op dit feest. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!”