Twee Landen Regatta doet Oldambtmeer aan

OLDAMBT – Evenals voorgaande jaren zal gedurende het gehele weekend van 11 en 12 juni 2016 op het Oldambtmeer de Twee Landen Regatta plaats vinden. Dit is een weekend met zeilwedstrijden voor zowel beginnende als gevorderde wedstrijdzeilers die georganiseerd worden door ZVO en WSC Loga samen.

Alle zeilers uit Nederland en Duitsland kunnen hier aan deelnemen. Vorig jaar deden de klassen Laser, 420, Splash, 16m2, O-jol, Pirat en Optimist, naast de All Ships Race mee. De organisatie hoopt dit jaar nog meer klassen te kunnen laten starten.

Tevens wordt om het Groninger Kampioenschap gezeild. Dit zijn wedstrijden die op vier van de vijf Groninger meren plaats vinden in geplande evenementen. De beste zeiler van de wedstrijden op de Groninger meren is de Groninger Kampioen.

De zeilverenigingen WSC Loga en ZV Oldambtmeer nodigen zeilers uit tot deelname aan de Twee Landen Regatta. Deelname staat open voor alle open eenheidsklassen.

De Twee Landen Regatta is ook een vast onderdeel voor het 5-merenkampioenschap dat telkens op een ander meer in Groningen wordt gehouden.