Meerstad, Middelbert en Engelbert krijgen eigen Ommetje

Wandelen voor Water Smeerling 2015

MEERSTAD – De Groningse buitengebieden Meerstad, Middelbert en Engelbert hebben hun eigen Ommetje gekregen. Op zaterdag 28 mei is dit ommetje officieel geopend door Roeland van der Schaaf, wethouder Gemeente Groningen.

Samen met Jacqueline en Milliano, directeur Landschapsbeheer Groningen en Walter Reinke, directeur Bureau Meerstad werd de openingshandeling uitgevoerd. Hierna liepen ruim 40 omwonenden en genodigden de openingswandeling onder begeleiding van Stadshistoricus Beno Hofman.

Bureau Meerstad heeft in samenwerking met landschapsbeheer Groningen en de belangenvereniging Meerdorpen dit ommetje gerealiseerd. De wandelroute van 7,8 kilometer loopt zowel het nieuwe woon- en recreatiegebied Meerstad, als door de dorpen en omgeving van Middelbert en Engelbert. Hierdoor krijgt de wandelaar een mooi beeld van de historie van het gebied en van de nieuwe ontwikkelingen.

Roeland van der Schaaf: “Meerstad is veel meer dan alleen een woonwijk. Het is een gebied met enorm veel maatschappelijke, cultuurhistorische en recreatieve kwaliteiten, waar mensen van kunnen en mogen genieten. Daarom zijn we heel blij dat dit ommetje is gerealiseerd en letterlijk een verbinding maakt tussen het nieuwe Meerstad en de bestaande omgeving.“

Het Ommetje Meerstad, Middelbert en Engelbert is het 27e ommetje in provincie Groningen. Van elk ommetje is een flyer, die naast de route ook een aantal bezienswaardigheden en historische weetjes beschrijft. Deze is te vinden op de website van Meerstad en van landschapsbeheer Groningen. Ook zijn de routes te vinden op de routesite wandelen.groningen.nl