ChristenUnie Stadskanaal steekt handen uit de mouwen voor jongerenopvang

STADSKANAAL – De ChristenUnie Stadskanaal is begaan met de jongerenopvang van het Leger des Heils. Vrijwilligers van de ChristenUnie Stadskanaal hebben zich daarom afgelopen zaterdag ingezet voor de jongerenopvang in Stadskanaal.

Met de actie wil de ChristenUnie Stadskanaal weer aandacht vragen voor het werk van vrijwilligers en mantelzorgers. ChristenUnie raadslid Okko Dijkstra: “Met als motto ’Omzien naar elkaar’ komt de ChristenUnie op voor mensen en organisaties die wel wat hulp kunnen gebruiken. Om de daad bij het Woord te voegen heeft de fractie van de ChristenUnie samen met ChristenUnie-leden zelf de handen uit de mouwen gestoken”.

Leden van de ChristenUnie Stadskanaal deden mee aan een project bij de jongerenopvang van het Leger des Heils in Stadskanaal. “Samen met de jongeren hebben we een kale betegelde buitenplaats, wars van enige gezelligheid, omgetoverd in sfeervolle en gezellige zit- en ontmoetingsruimte”, aldus Dijkstra. ”We zijn blij dat we op deze manier een positieve bijdrage mogen leveren aan de samenleving en hopen zo ook een voorbeeld te mogen zijn voor anderen. Ook zijn wij opnieuw uiterst tevreden over onze goede samenwerking met stichting Present Zuidoost Groningen, via wie we dit project hebben kunnen uitvoeren”.

Het ondersteunen van mantelzorgers en vrijwilligers is een van de speerpunten van de Stadskanaalster ChristenUnie. ChristenUnie Stadskanaal vindt dat de gemeente vrijwilligers- en mantelzorgorganisaties en andere organisaties op het gebied van zorg- en patiënten participatie moet ondersteunen.