FC Groningen richt op vier versterkingen: ‘We laten ons niet opjagen’

GRONINGEN – De competitie mag dan stil liggen, van rust op de kantoren in de Euroborg is allerminst sprake. FC Groningen gaat zich komend zomer richten op het vastleggen van vier versterkingen.

Na het vertrekken van Rasmus Lindgren en Lorenzo Burnet is de club op zoek naar een centrale verdediger en een linksback. Voor die laatste positie had FC Groningen Feyenoorder Lucas Woudenberg op het oog. De verdediger heeft echter recent een nieuw contract getekend bij de Rotterdammers en wil daar voor zijn kans gaan.

Naast de verdedigende posities richt de club zich ook op het aantrekken van een middenvelder en een spits. De clubleiding is in gesprek met de Noorse middenvelder Ruben Yttergard Jenssen. De ervaren middenvelder moet dan transfervrij overkomen van FC Kaiserslautern, maar schermt met meerdere aanbiedingen.

Tevens zoekt de club een nieuwe spits. Dit voor het geval Danny Hoessen vertrekt uit het Noorden. Algemeen directeur Hans Nijland zegt hierbij de tijd te nemen: “We laten ons niet opjagen. We kunnen het beschikbare budget maar één keer uitgeven en dus maken we zorgvuldige afwegingen, waarbij kwaliteit voorop staat.”