Raad Stadskanaal voor het blok; Scholen worden aangekocht

Stadskanaal Noorderpoort open dag-33

STADSKANAAL – Maar liefst negen miljoen euro gaat de gemeente Stadskanaal neerleggen voor de aankoop van twee middelbare scholen in de gemeente. Onder protest is de gemeenteraad daar maandagavond mee akkoord gegaan.

De schoolgebouwen staan aan de Engelandlaan en in het Pagedal en zijn onderdeel van het Noorderpoort, die het gebouw in het Pagedal recent nog heeft laten bouwen. Het Noorderpoort doet het vmbo-onderwijs in Stadskanaal over aan de Ubbo Emmius. De gemeente Stadskanaal is verantwoordelijk voor de huisvesting van de scholengemeenschap, waardoor het geen andere keuze heeft dan de gebouwen aan te kopen.

Aan de overname hangt een prijskaartje van 9 miljoen, waarvan Stadskanaal 2,5 miljoen zelf moet betalen. Dat geld gaat de gemeente halen uit het reservepotje dat de gemeente kreeg door aandelen van Essent aan te kopen.