Bedumer Rinus Loonstra kijkt ogen uit in Milaan

BEDUM – Het bezoek aan Milaan werd een hele belevenis voor Bedumer Rinus Loonstra. “Het was nog zo veel mooier en indrukwekkender dan ik me had ingebeeld.” De 13-jarige leerling van het Werkman College in Groningen en speler van SV Bedum was één van de acht Double Dutchies die deelnamen aan het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP Forum, een maatschappelijk project voor jongeren dat van 26 tot en met 29 mei plaatsvond in Milaan.

Rinus deed er veel nieuwe indrukken op tijdens een bijzonder weekendje Champions League. Een weekend dat donderdag op Schiphol begon met een vlucht naar de Italiaanse stad. En de volgende dag een vervolg kreeg met het voetbaltoernooi voor hem en zijn team, de Double Dutchies. Nederland was één van de 32 landen die aan het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-toernooi deelnamen in sport en recreatiepark Island Fun Village.

rinus loot2

Rinus en zijn teamgenoten werden ingedeeld in poule F samen met Armenië, Bulgarije en Kirgizië. De Double Dutchies hadden nog niet eerder een serieuze wedstrijd met elkaar gespeeld. Dat was niet te merken, want vanaf het begin stond er een eenheid. De Nederlandse jongeren stalen de show en wisten als één van de weinige gemengde teams tot de halve finale te reiken, tot verbazing van iedereen. Grote namen als Atlético Madrid en Zenit Sint Petersburg eindigden onder de Double Dutchies. Pas in de halve finale was Hongarije net te sterk.

Hongarije plaatste zich samen met een team van Maribor uit Slovenië voor de finale die op zaterdag werd gespeeld in Sforzesco Caste. Op de tribune zaten de Double Dutchies en keken samen met de andere 29 landen naar deze FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-finale die werd gewonnen door het team van Maribor.

Zaterdagavond kwam voor alle teamleden een droom uit, toen zij er getuige van waren hoe Real Madrid na een spannende finale de Champions League pas na strafschoppen won van stadsgenoot Atlético Madrid.