CDA-Statenlid Robert de Wit op de fiets voor gehandicaptensport

PROVINCIE – CDA Statenlid Robert de Wit trekt op maandag 6 juni door de provincie om geld in te zamelen voor het fonds Gehandicaptensport. Het Statenlid gaat dit doen op een Aziatische riksja.

Onderweg worden diverse Groningse sporters met een handicap in het zonnetje gezet. Robert de Wit is tijdens zijn fietstocht te volgen via social media met de hashtag #niemandbuitenspel.

Programma fietstocht

10.00 uur Start fietstocht
Paviljoen Meerzicht
Strandweg 11
9976 VS Lauwersoog

11.00 uur Sporter in het zonnetje bij FC Leo
FC LEO
J.S. van Weerdenstraat 18B
9965 RE Leens

14.30 uur Sporter in het zonnetje bij NOVO
NOVO
Appingedam

16.00 uur Einde fietstocht
Eemshotel
Zeebadweg 2
9933 AV Delfzijl

Fonds voor gehandicapte sporters

Fonds Gehandicaptensport heeft als missie ervoor te zorgen dat mensen met een lichamelijke, zintuiglijke en/of verstandelijke handicap structureel kunnen sporten. Het fonds werkt hier hard aan door middel van het geven van voorlichting, het werven van middelen en inzamelen van gelden. De Wit wil met zijn actie aandacht vragen voor sporters met een handicap: ,,Sport is meer dan spel alleen. Het biedt mogelijkheden om op een laagdrempelige manier aan de samenleving deel te nemen. Iedereen moet kunnen sporten, ook mensen met een handicap’’.

‘Niemand buitenspel’

De fietstocht sluit aan op de actie ‘Niemand buitenspel’ van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. De vereniging heeft als doel om meer naamsbekendheid voor het Fonds te genereren en geld in te zamelen voor sporters met een handicap. Wilt u deze actie steunen? SMS dan ‘NIEMAND BUITENSPEL’ naar 4333 en u doneert meteen eenmalig 2 euro aan Fonds Gehandicaptensport.