Twintig jaar cel voor dubbele moord in Groningen

GRONINGEN – De rechtbank heeft Maikel S. veroordeeld tot een celstraf van 20 jaar voor de dubbele moord op Gudrun Kusters en Trevor Griffiths in 2013.

De rechter deelde daarmee een lagere straf uit dan het Openbaar Ministerie had geëist. Twee weken geleden wilde het OM Maikel S. voor 30 jaar achter de tralies hebben voor moord en gekwalificeerde doodslag.

Volgens de rechter is het niet duidelijk of S. de moorden met voorbedachte rade heeft gepleegd en houdt daarom vast aan doodslag. Wel werd Maikel S. volledig toerekeningsvatbaar verklaard.

S. zou beide slachtoffers hebben vermoord om aan geld te komen voor zijn drugsverslaving. Zij kenden elkaar niet. De zaak duurde langer dan verwacht omdat Maikel S. in eerste niet wilde meewerken aan een psychisch onderzoek.