Burgemeester Dijkstra verwelkomt nieuwe Nederlander in Grootegast

GROOTEGAST – Burgemeester Kor Dijkstra verwelkomt Zohre Abasi als nieuwe Nederlander in de gemeente Grootegast. Zij kreeg vorige week tijdens een naturalisatieceremonie het Nederlanderschap. 

Zij is in Iran geboren uit ouders die afkomstig zijn uit Afghanistan. Abasi is als minderjarige naar Nederland gekomen en heeft in 2010 de asielstatus gekregen. In 2015 is dit omgezet in een verblijfsvergunning asiel voor onbepaalde tijd. Sinds 2014 is Abasi in het bezit van een inburgeringsdiploma, wat nu is omgezet in het Nederlanderschap. Zij volgt op dit moment een MBO opleiding beveiliging en zij hoopt over een maand haar diploma te krijgen.

Inmiddels is haar een baan aangeboden als beveiliger op Schiphol en die baan heeft Zohre abasi geaccepteerd. Naast haar baan als beveiliger wil zij ook gaan studeren voor politieagent.