Marcel van Buuren volgt Peter Hoekstra op bij FC Groningen -19

GRONINGEN – Marcel van Buuren is komend seizoen de hoofdtrainer van FC Groningen onder -19, wat tot aan afgelopen seizoen de A1 was. Hij volgt Peter Hoekstra op die assistent-trainer wordt bij het eerste elftal. Van Buuren tekent voor een periode van twee jaar.

De 52-jarige ex-speler van FC Groningen trainde al eerder de B-jeugd van de club, alvorens hij naar Azië vertrok. Daar kon hij bijtekenen, maar verkoos na een gesprek met Gerard Kemkers toch een terugkeer naar Nederland boven een langer verblijf in China.

Technisch manager Peter Jeltema over de terugkeer van Marcel van Buuren per 1 juli aanstaande: “We zijn zeer content met de terugkeer van Marcel als trainer in onze opleiding. Hij wilde graag voor meerdere seizoenen tekenen en daarom zijn we een contract voor de duur van twee jaar overeengekomen. De voorbereiding voor onze opleiding begint op 13 juni. Het betekent dat we de invulling van trainers voor onder-19 de eerste weken intern gaan oplossen.”

“Eerder heb ik al anderhalf jaar met veel plezier bij FC Groningen gewerkt en ik ga ervan uit dat ik de komende seizoenen met hetzelfde plezier en de fijne collega’s en een talentvolle groep spelers ga werken. Enkele jongens uit de lichtingen 1998 en 1999 heb ik twee seizoenen geleden ook al eens onder mijn hoede gehad, maar er zullen ook veel nieuwe gezichten voor me zijn. Ik heb de verrichtingen van de ploeg ook vanuit China gevolgd en kijk er naar uit om 1 juli weer aan de slag te gaan”, aldus Marcel van Buuren.