Wethouder Schollema trots op Hippolytushal in Middelstum

MIDDELSTUM – Afgelopen zaterdag opende wethouder Bé Schollema van Loppersum de nieuwe Hippolytushal in Middelstum. Dit deed hij door de sleutel en daarmee het beheer van de nieuwe sporthal over te dragen aan Jeanet Edelkoort, voorzitter van de Stichting Sportvoorziening Middelstum.

Wethouder Bé Schollema: “Na een enerverende periode ben ik blij en trots dat inwoners nu gebruik kunnen maken van de Hippolytushal. De sporthal, met acht kleedkamers en kantine met uitzicht op de sportvelden én de Hippolytuskerk, biedt alle sportverenigingen en scholen uit Middelstum en omgeving de ruimte om te sporten”.

Nieuwe sporthal

De sporthal is één van de projecten om de leefbaarheid in de gemeente Loppersum een positieve impuls te geven. De gemeente was eigenaar van twee sporthallen in Middelstum. Eén sporthal is geprivatiseerd en voor de sporthal aan de Coendersweg is de Hippolytushal in de plaats gekomen. Na het haalbaarheidsonderzoek is samen met inwoners van Middelstum gekozen voor het ontwerp van de nieuwe sporthal. De sporthal is aardbevingsbestendiger gebouwd met een financiële bijdrage van de NAM Nieuwbouwregeling.

Duurzaamheid

Dankzij een bijdrage van het Leefbaarheid- en Duurzaamheidsprogramma aan de sportverenigingen die van de hal gebruikmaken liggen er 235 zonnepanelen op het dak van de Hippolytushal. Dat helpt Stichting Sportvoorziening Middelstum bij de exploitatie en maakt de hal zo goed als energieneutraal.

Stichting Sportvoorziening Middelstum

De Stichting Sportvoorziening Middelstum is in 2014 opgericht voor het beheer, de exploitatie en klein onderhoud van de sporthal. De stichting vertegenwoordigt de sportverenigingen die in de sporthal sporten en huurt de accommodatie van de gemeente.