Particulieren redden zwembad Ten Boer

TEN BOER – Zwembad De Blinkerd lijkt gered van een sluiting. Volgend jaar moet het zwembad in Ten Boer op eigen benen staan, omdat de gemeente stopt met de exploitatie. Een groepje betrokken inwoners en zwemliefhebbers heeft zich opgeworpen om het zwembad particulier te gaan exploiteren.

Op de slotavond van de Zwem4Daagse, vrijdag 17 juni, presenteert zij zich aan het publiek en vragen zij zwemmers en inwoners om ideeën die het zwembad aantrekkelijk en betaalbaar moeten houden.

John Huisinga uit Ten Boer is één van de initiatiefnemers om het zwembad te gaan exploiteren. ,,Een zwembad runnen is best spannend, maar met de juiste mensen en de beste ideeën moet dit lukken! Bovendien is de betrokkenheid in Ten Boer bij het zwembad groot, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we het zwembad een spetterende toekomst kunnen geven.’’ Daarom vragen hij en de 5 anderen van het toekomstige zwembadbestuur om massaal naar de slotavond van de Zwem4Daagse te komen. ,,Daar staan we met een stand om alle goede ideeën voor het zwembad in ontvangst te nemen. En wie dat wil kan meteen ‘Vriend van ons zwembad’ worden door een t-shirt te kopen.’’

Enthousiast

Wethouder Peter Heidema juicht het initiatief toe en is enthousiast. ,,Het past helemaal in deze tijd dat gebruikers zélf hun eigen zwembad willen exploiteren en ideeën hebben voor verbeteringen. Daar moeten wij als gemeente niet meer tussen willen zitten.’’ Volgend jaar stopt de gemeente met de exploitatie en draagt ze het zwembad over aan een nog nieuw te vormen bestuur. Heidema: ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat een groep vrijwilligers met de juiste ervaring en kennis hier een succes van zal maken’’.

Facebookactie

Zwemvereniging Ten Boer houdt die avond een tombola met schitterende prijzen, waaronder enkele jaarabonnementen voor het zwembad. Wie hieraan mee wil doen, hangt de speciale advertentie in de Noorderkrant van vandaag voor het raam, maakt er een leuke foto van en post die foto op de Facebookpagina van de zwemvereniging: https://www.facebook.com/zwemverenigingtenboer Voor kinderen is er een speciale actie, zij kunnen ‘blinkers’ opduiken en hier mooie prijzen mee winnen. Met muziek, een hapje en drankje, een demonstratieteam reddend zwemmen en het blinkers duiken belooft de jaarlijkse slotavond van de Zwem4Daagse een succes te worden.

Foto: Google Streetview