Succesvol einde aan Open Air-programma ‘Building the Future of Health’

GRONINGEN – Na in vier dagen tijd op vier verschillende locaties te hebben aangedaan is er 4 juni een einde gekomen aan het Open Air-programma van de internationale conferentie Building the Future of Health.

Wethouder Mattias Gijsbertsen verzorgde dinsdag 31 mei de opening van het programma bij het stadsstrand bij het Infoversum, dat eigenlijk al voor de opening door enthousiaste bezoekers in gebruik was genomen. Het stadsstrand is een van de grootste successen van de afgelopen dagen en blijft de hele zomer nog liggen voor bezoekers.

Open Air-programma Building the Future of Health

Het gratis toegankelijke buitenprogramma van de grote internationale conferentie Building the Future of Health liet aan congresgangers en stadjers zien hoe de gebouwde omgeving een positieve bijdrage aan de gezondheid kan geven en hoe hier meer gebruik van gemaakt kan worden. Zo kon er deze dagen niet alleen gezwommen worden in het schoonste open water van Groningen naast het Infoversum op het Ebbingekwartier, maar werden er ook verschillende evenementen op de Grote Markt, het Martinikerkhof en het Pioenpark verzorgd.

De organisatie kijkt tevreden terug op de vier dagen. Tot de hoogtepunten behoorden onder meer de activiteiten op de Grote Markt: Open Yoga-les met ruim 200 fanatieke yoga-ers, het spelen op de Grand Piano en het salsadansen met jong en oud, waaraan zelfs ouderen met rollators mee deden. Ook de Open Air-app bleek een groot succes, waarmee bezoekers lopend door de stad een ‘urban health safari’ konden doen om zo te ontdekken wat de invloed is van de omgeving op hun gezondheid. Deze app is nog steeds te downloaden en is de hele zomer te gebruiken in de stad.

Als resultaat van het buitenprogramma blijft het stadsstrand met onder andere pingpongtafels, schaakborden en een jeu de boules-baan deze zomer en is het een geweldige aanwinst voor de stad. De plek is meteen als nieuwe sport- en ontspanlocatie door de stadjers geaccepteerd. Het strand blijft in ieder geval nog deze zomer liggen en blijft vrij toegankelijk voor publiek. Via de nieuwe Facebook-pagina “Stadsstrand Groningen” kunnen bezoekers foto’s met elkaar delen en worden ze op de hoogte gehouden van nieuws rondom het strand. De pingpongtafels en schaaktafels worden na de zomer op verschillende plekken in de stad geplaatst.

De conferentie en het Building the Future of Health – Open Air programma sloten aan bij het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie dit jaar. Het vrij toegankelijke buitenprogramma voor stadjers en congresgangers werd tijdens de conferentie (1 t/m 4 juni) verzorgd door de gemeente Groningen.