Manno Buiter ontvangt bronzen legpenning voor heldendaad

NIEUWOLDA – Aanstaande maandag reikt burgemeester Pieter Smit van Oldambt een bronzen legpenning uit namens de stichting Carnegie Heldenfonds. Manno Buiter valt de eer ten deel de legpenning te ontvangen.

De 80-jarige Buiter uit Nieuwolda krijgt de bronzen legpenning, omdat hij op 6 januari 2016 een kind uit het water heeft geholpen dat met zijn slee in het Termunterzijldiep was gegleden. Manno Buiter, zag het voorval vanuit zijn woning gebeuren en is onmiddellijk naar buiten gerend om het kind uit het water te trekken.

Onderscheiding van Stichting Carnegie Heldenfonds

Het bestuur van het Carnegie Heldenfonds is van mening dat het daadkrachtig handelen van de heer Buiter, lopend over de beijzelde straat, voor hem niet zonder gevaar is geweest. Het risico op uitglijden met alle gevolgen van dien, was nadrukkelijk aanwezig. De heer Buiter is derhalve met gevaar voor eigen lijf voor de jongen in de bres gesprongen.