Vrachtwagens geweerd uit de binnenstad: Bevoorrading alleen in de ochtenduurtjes

De Martinitoren en de oostzijde van de Grote Markt in Groningen

GRONINGEN – De gemeente Groningen gaat vrachtwagens die winkels bevoorraden weren uit de binnenstad. Daartegenover staat dat ze in de ochtend een uurtje langer hebben om te leveren aan de winkels.

De bedoeling is om de overlast die vrachtwagens veroorzaken voor voetgangers aan te pakken. Vrachtwagens mogen nu alleen tussen vijf en twaalf uur ’s ochtends de binnenstad in. Dat was van vijf tot elf uur en vervolgens van 18.00 tot 20.00 uur.

Uitzondering op de regel zijn kleine elektrische voertuigen die winkels bevoorraden, zij mogen buiten de vastgestelde tijden de binnenstad in. Dit moet leveranciers stimuleren om met de tijd mee te gaan en te investeren in duurzame en minder vervuilende vrachtwagens.