Nieuwe coalitie Winsum: Gemeentebelangen buitenspel gezet

WINSUM – Na alle commotie rondom Gemeentebelangen en de verwijdering van de partij uit de coalitie heeft Winsum een nieuwe coalitie. CDA en VVD treden toe tot de coalitie die al bestond uit de ChristenUnie, GroenLinks en D66.

Ook met de PvdA zijn afspraken gemaakt over een aantal onderwerpen die deze partij belangrijk vindt.

Bert Westerink van het CDA neemt de opgevallen plek van wethouder in. De ervaren bestuurder vervulde deze rol eerder al in onder meer Groningen en Delfzijl. Westerink wordt 28 juni geïnstalleerd als wethouder.

De gemeente Winsum kwam in een rare situatie terecht nadat er een flinke scheur in voormalig coalitiepartij Gemeentebelangen ontstond. D66, CU en GroenLinks zegden daarop het vertrouwen in de partij op en verwijderden de partij uit het college. In de nieuwe vorm lijkt het erop dat de overige partijen Gemeentebelangen buitenspel hebben gezet door met z’n allen afspraken te maken zonder de grootste partij van Winsum.