Rechter stelt licentiecommissie in het gelijk: ‘FC Twente degradeert’

De KNVB mocht de licentie van FC Twente intrekken. Dat besliste de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland vrijdag. FC Twente vocht de intrekking van de licentie aan in een kort geding en kreeg geen gelijk.

Na het Decemberakkoord tussen de KNVB en FC Twente zijn er nog meer zaken aan het licht gekomen, waardoor de licentiecommissie besloot de licentie van FC Twente in te trekken. Om de club toch tegemoet te komen kregen de Tukkers een nieuwe licentie om in de Jupiler League te kunnen beginnen.

Met deze uitspraak is het zeker dat FC Twente komend seizoen niet in de Eredivisie speelt. De degradatie van FC Twente levert FC Groningen een extra 800.000 euro aan TV-gelden op. De Groningers staan nu zevende op de lijst en krijgen bijna 5 miljoen euro uit de pot. Door het wegvallen van Twente stijgt FC Groningen een plaatsje en zou het 5,8 miljoen euro tegemoet kunnen zien.