Aero Club Fivelingo organiseert open dag in Appingedam

APPINGEDAM – Zaterdag 18 juni organiseert Aero Club Fivelingo (ACF) van 10.00 tot 17.00 uur een open dag op het modelvliegveld aan de Garreweersterweg in Appingedam.

Clubleden zullen hun modellen, die een spanwijdte van 60 centimeter tot bijna 3 meter hebben op de grond en in de lucht showen. Met diverse vliegdemonstraties zullen zij met hun vliegtuigen, drones, helikopters, straalvliegtuigen en schaalmodellen, bezoekers kennis laten maken met de technisch zeer interessante modelvlieg hobby. Spectaculair zijn de straalvliegtuigen die door hun snelheid en wendbaarheid voor spectaculaire demonstraties zorgen.

Op de open dag wordt voorlichting gegeven over het gebruik van drones. Hoe ga je op een veilige manier met drones om en wat mag wel en wat niet? Bij problemen kan men de eigen drone mee nemen en kan daarover uitleg worden gegeven.

Deze dag staat vooral in het teken van de Instuifcursus Modelvliegen op ACF Modelvliegschool. Het vliegen met modelvliegtuigen moet aangeleerd worden. Voor de één is dit gemakkelijker dan voor een ander. Een ieder die met de modelvliegsport wil beginnen wordt dan ook aangeraden om de eerste stappen onder begeleiding van een deskundige en ervaren instructeur bij een modelvliegclub te ondernemen. ACF heeft een team van instructeurs die belangstellenden graag ondersteunen om de vliegvaardigheden aan te leren. Dit leidt uiteindelijk tot de nationaal aanvaarde vaardigheden, zowel voor vaste vleugel modellen als helikopters, die nodig zijn om zelfstandig te kunnen vliegen.

Het modelvliegveld en clubhuis liggen aan de Garreweersterweg 16 in Appingedam en is vanaf 10.00 uur geopend voor het publiek.