Ouderen, verstandelijk beperkten en buurthuizen gaan ‘Derdengebouw’ delen in Beijum

GRONINGEN – Maandagmiddag 13 juni ondertekenden Margriet Hommes en Peter Drenth van Zorggroep Groningen, Auke de Vries van woningcorporatie Patrimonium en wethouder Roeland van der Schaaf namens de gemeente Groningen de intentieovereenkomst Beijum-Oost.

Stichting de Zijlen werd vertegenwoordigd door Theo Aalbers. Het gaat in eerste instantie om de bouw van het zogenaamde ‘derdengebouw’ aan het plein in Beijum-Oost aan de Ypemaheerd/Bentismaheerd.

Wethouder Wonen, Roeland van der Schaaf: “Met de bouw van dit nieuwe complex geven we een impuls aan het winkelcentrum en daarmee aan heel Beijum-Oost.” Het nieuwe gebouw gaat in de toekomst onderdak bieden aan een aantal partijen. Op de begane grond, die gehuurd wordt door de gemeente Groningen, komen het WIJ-team Beijum en de buurthuizen Heerdenhoes en Kleihorn.

Derdengebouw

Op de vier verdiepingen daarboven komen in totaal 24 appartementen voor cliënten van De Zijlen. Jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Zes appartementen per etage. Op diezelfde verdiepingen, maar dan aan de andere kant van het gebouw, bouwt Patrimonium 24 appartementen voor ouderen. De planning is dat het ‘derdengebouw’ in februari 2018 klaar is.

Innersdijk

Met de bouw zal ook het nieuwe Innersdijk worden gerealiseerd. Zorggroep Groningen wil hier een zorgcomplex voor ongeveer honderd cliënten bouwen. Indien nodig kan het complex worden uitgebreid. Het nieuwe Innersdijk is naar verwachting medio februari 2019 gereed.

Foto: Henk Tammens