Raadsleden Bellingwedde en Rhede samen op de fiets

BELLINGWEDDE – Zaterdag 18 juni stappen raadsleden van de gemeente Bellingwedde samen met raadsleden van de Duitse gemeente Rhede (Ems) op de fiets.

Ook de burgemeesters Snijder en Conens fietsen mee. De gezamenlijke fietstocht staat in het teken van het onderhouden van de onderlinge contacten en het kennismaken met elkaars grondgebied. Op uitnodiging van Rhede, neemt ook een delegatie van hun Poolse partnergemeente Litzbark Warminski deel.

Grensoverschrijdende contacten

De gemeente Bellingwedde onderhoudt sinds 1979 een partnerschapsband met de gemeente Rhede. Om de onderlinge relaties te onderhouden, organiseren beide gemeenten elk jaar een gezamenlijke fietstocht. De route gaat zowel door het grondgebied van Rhede als van Bellingwedde. Hierbij wordt een deel van de vorig jaar geopende Freundschaftsroute gefietst.

Programma

De deelnemers starten om 14.00 uur in Rhede. De fietstocht voert onder meer langs Parktuin Entourage in Vriescheloo en de vesting in Bourtange. Rond 18.30 uur komt de groep weer aan bij het startpunt in Rhede.