College Haren verdeelt portefeuille opgestapte wethouder

HAREN – Door het plotselinge opstappen van VVD-wethouder Paula Lambeck zien de overige collegeleden zich genoodzaakt haar portefeuille onderling te verdelen. Dit totdat er een nieuwe wethouder en coalitiepartner is gevonden.

Burgemeester Pieter van Veen zal economische zaken en de centrumplannen voor zijn rekening nemen. Wethouder Michiel Verbeek voegt financiën en belastingen, grondexploitaties en mobiliteit en bereikbaarheid toe aan zijn takenpakket. Mariska Sloot, wethouder namens Gezond Verstand Haren, heeft vastgoed, nutsbedrijven, cultuur, recreatie en toerisme toebedeeld gekregen. Ook gaat Sloot fungeren als dorpswethouder van Glimmen en Noordlaren.

Naar verwachting zal het CDA snel aansluiten in de coalitie, na het vertrek van de VVD. De liberalen hebben besloten zich niet langer in te kunnen zetten voor een zelfstandig Haren. Volgens de VVD is de prijs die de inwoners moeten betalen voor zelfstandigheid te groot.

 

Foto: Google Streetview