Wildervank en TLC winnen jeugdtoernooi in Wildervank

WILDERVANK – Het jaarlijkse C- en D-juniorentoernooi op het sportpark van voetbalvereniging Wildervank kon ook dit jaar weer rekenen op veel publieke belangstelling. Veel bezoekers namen de moeite om een kijkje te nemen bij de jeugdige talenten.

Er waren veel tenten waren geplaatst om de sporters onderdak te bieden en het crisiscentrum van de club verrichtte hersenbrekend werk om de cijfertjes allemaal op de juiste plaats te zetten. Wildervank had veel vrijwilligers in gezet om alles tot in de perfectie uit te voeren. Met als klap op de ‘vuurpijl’ de twee finales van de C- en D junioren. Na afloop mocht ‘mister wildervank’, Goos Boers de prijzen uit reiken.

D-junioren

De finale bij de D-junioren werd een aangelegenheid tussen Wildervank en Leer. Wildervank won het titanen gevecht tegen Leer met 1-0. De Duitsers waren in de meerderheid zonder dat Wildervank bij het vijandelijk doel is geweest. Er werd door onze Oosterburen bijzonder goed gevoetbald. Veel getikt en één of twee keer raken en Wildervank kon niks anders doen dan toe kijken. Maar opeens werd Wildervank ‘wakker’ De midvoor van de roodhemden slalomde zich door de Duitse linie’s. En ziet een open doel voor zich. Een kans om niet te missen, maar de Wildervank-speler schrok zo van deze opgelegde kans dat hij mistte. Na afloop reikte ‘mister’ Wildervank Goos Boers de prijzen uit aan de winnaars.

Daarna weer een goede mogelijkheid voor een Wildervank-speler maar hij kon de bal niet onder controle krijgen. Ondanks het overwicht van Leer heeft Wildervank toch meer kansen gehad op een goal dan onze Oosterburen. De Duitsers bleven de verdediging van Wildervank bestoken met goed voetbal. Wildervank moest alle ‘zeilen’ bijhouden om de vijandelijke aanvallers van Duitsland van het ‘lijf’ te houden. De Wildervankers komen niet meer op de helft van Leer. Het is gewoon éénrichtings verkeer voor onze Duitse vrienden. En opeens krijgt Wildervank een mogelijkheid op een goal, maar ‘helaas pindakaas’.

Er zat niets meer in dan een corner. Een ‘doekje voor het bloeden’, zou je zeggen. Wildervank kon zich met moeite staande houden, maar Leer had deze middag hun vizier niet scherp staan. Toch moest Leer attent blijven achterin. Op een gegeven moment was Leer niet bij de les en Wildervank strafte dit onmiddellijk af: 1-0. Dit was tegen de verhouding in omdat Leer voetballend de betere ploeg was. Maar er is een voetbalwet die zegt ‘wie de meeste goals scoort is winnaar’. En dat is een waarheid als ‘één koe’.

C-junioren

De finale bij de C-junioren was een Duitse aangelegenheid. TLC en Leer deden hun best om de beker ‘met de grote oren’ binnen te halen. TLC had een veldoverwicht maar het kreeg geen doelrijpe kansen. Heel even komt de rode brigade van leer even ‘buurten’ hoe het met ‘hun vriend’ TLC was. TLC had een meerderheid maar kon geen gevaar stichten voor het doel van Leer. Zodoende bleef Leer in leven. Leer kwam niet in de buurt van TLC omdat TLC de betere ploeg was. Het bleef 0-0 en daarna volgden er strafschoppen. Leer dacht op een gegeven moment dat ze er al waren, ‘helaas pindakaas’. Dat was niet zo want TLC moest nog een strafschop nemen. TLC scoort en is winnaar van het C-junioren toernooi.