Finish HomeRide op de Vismarkt

Groningen, Vismarkt 20-20a;

GRONINGEN – Op 25 en 26 juni doen inwoners en bedrijven uit heel Nederland mee aan HomeRide, de sponsorwielertocht van het Ronald McDonald Kinderfonds. De deelnemers fietsen in 24 uur tijd 500 kilometer van Maastricht naar Groningen. Hierdoor wordt er geld ingezameld voor de Ronald Mc Donald huizen.

Teams Milla’s Friends, van Hattum en Blankenvoort en Jumbo Maripaan Toppers rijden voor Ronald McDonald Huis Groningen. Zo maken zij het mogelijk dat ouders dichtbij hun kind kunnen overnachten als het in het ziekenhuis ligt. De finish van HomeRide is op 26 juni op de Vismarkt in Groningen. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

HomeRide is de enige wielertocht die dag en nacht doorgaat. Die 24 uur staat symbool voor de zorg van ouders voor hun zieke kind; die gaat immers ook 24 uur per dag door. De deelnemers worden zaterdag 25 juni om 12:00 uur weggeschoten vanaf de Grote Markt in Maastricht en fietsen langs zeven Huizen en vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds naar Groningen. Daar zullen de eerste fietsers rond 09:00 uur finishen op de Vismarkt. De meeste fietsers zullen tussen 12:00 tot 14:00 uur aankomen. Na 24 uur fietsen, en de nacht doortrappen sluiten zij hier hun gezin (weer) in de armen. In totaal doen er 62 teams mee.

“Dichtbij je kind als het vecht voor zijn leven”

Alle teams die rijden hebben een duidelijke motivatie om met HomeRide mee te doen. Ze spreken ook uit eigen ervaring. Teamcaptain Niek Ridderbos van Van Hattum en Blankenvoort: “Veel collega’s hebben zelf of van dichtbij ervaringen met Ronald Mc Donaldhuizen. We hebben gemerkt hoe belangrijk het is dat kinderen en ouders bij elkaar kunnen zijn in moeilijke tijden van ziekenhuisopname. Daar fietsen we graag voor.”

Ook Milla’s friends heeft een zeer persoonlijke beweegreden: “Onze motivatie is Milla en alle overige kinderen die strijden tegen deze oneerlijke ziekte” aldus teamcaptain Patrick Vos. “Milla heeft tegen een hersentumor gevochten. Helaas heeft zij op 18 mei 2012 deze strijd verloren. Wij hopen dat wij middels deze tocht ons steentje bij kunnen dragen. Van dichtbij is en wordt meegemaakt hoe belangrijk het is om dicht bij je kind te zijn in dit gevecht.”

Samenzijn als je elkaar het hardste nodig hebt

Marja van Bijsterveldt, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds: “Het is elke keer weer geweldig dat zoveel mensen de Ronald McDonald Huizen steunen. Ik wil iedereen dan ook van harte bedanken. Alle HomeRiders maken het mogelijk dat families samen kunnen zijn als ze elkaar het hardste nodig hebben, en zieke kinderen ver van huis toch die vertrouwde nachtzoen kunnen krijgen. Want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders!”

BN-er team

Team SportSpeakers fietst met Erik Dekker, Gert Jakobs, Peter Heerschop, Wilco van Roijen en Leontien van Moorsel mee met HomeRide. Leontien van Moorsel, ambassadrice van HomeRide, spreekt vol lof over het doel: “Complicaties bij geboorte, een auto die je kind schept, een ongelukkige val van een paard, een ziekte die zich later openbaart. Dan ziet het leven er compleet anders uit. Dan is het geweldig dat je als ouders dichtbij je zieke kind kunt zijn in een van de Ronald McDonald Huizen. Er zijn zoveel mensen die zich hier belangeloos voor inzetten, of dat nou is als vrijwilliger of sponsor of door sportieve grenzen op te zoeken tijdens de HomeRide. Ik vind het heel belangrijk dat hier aandacht voor is.”

Hoofdsponsor

McDonald’s is vanaf de eerste editie trotse hoofdsponsor van het evenement. Ze rijden zelf ook mee met twee teams. In Dwingeloo heeft McDonald’s dit jaar een bijzonder cheerpoint ingericht: het Mc cheerpoint. Het is het allerlaatste cheerpoint, waar de meeste fietsers die zich dan al een dag en een nacht in het zweet trappen een extra aanmoediging voor de laatste kilometers echt wel kunnen gebruiken.

12.00 – 13.00 (Start) De Markt, De Markt, Maastricht
13.00 – 17.00 College den Hulster, Hagerhofweg 15, Venlo
17.00 – 21.30 Rot-Weiss Oberhausen, Linderstrasse 2-6, Oberhausen
20.00 – 01.30 Pica Mare, Gennep Picardie 34, Gennep
23.30 – 04.00 Droompark De Zanding, Arnhem, Vijverlaan 1, Otterloo
03.00 – 09.00 Deltion College, Mozartlaan 15, Zwolle
09.00 – 14.00* (Finish) Vismarkt, Groningen, Vismarkt, Groningen
*De piek bij de finish zal tussen 12:00-14:00 zijn.