Met Stadsambassade Groningen op ontdekkingsreis door de stad

GRONINGEN / 2-10-2002 / AA-kerk, exterieur/ foto Omke Oudeman

GRONINGEN – Een collectief van initiatiefnemers achter de Stadsambassade Groningen organiseert op zaterdag 18 juni een fietsexpeditie door de stad Groningen. De fietstocht begint om 12:00 uur bij de Helleborus in Engelbert en eindigt rond 17:00 uur in de The Big Building. Er worden onderweg verschillende locaties bezocht waar op dit moment bijzondere initiatieven ontplooien.

Wat zijn die verrassende plekken in Groningen, waar bijzondere initiatieven ontstaan? De Stadsambassade Groningen nodigt alle actieve en geïnteresseerde Stadjers uit voor een ontdekkingsreis door hun eigen stad. Een zoektocht naar #NieuwGroningen. Na afloop van de fietsexpeditie wordt er samen met initatiefnemers en actieve Stadjers gegeten in The Big Building: een “awesome coworking space for a community of startups, creatives and entrepreneurs in Groningen”.

Aansluitend, om 20.00 uur, start er een speciale Tegenlicht MeetUp050, waarin Lucas De Man laat zien dat de wereld misschien niet beter wordt, maar onmiskenbaar verandert. Als stadjers en initiatiefnemers probeert de Stadsambassade Groningen die avond antwoord te krijgen op vragen als: Wat hebben wij gemeen? Wat maakt ons sterker? Hoe regelen we dat samen?

De Stadsambassade Groningen is onderdeel van #NieuwNederland. Een open netwerk waarin meer dan 30 steden in Nederland met elkaar zijn verbonden. Met Pakhuis de Zwijger, als brandpunt in Amsterdam, delen stadmakers hun kennis, kunde en enthousiasme op het gebied van voedsel, stadslandbouw, energie, duurzame (zelf)bouw, stadsontwikkeling, tijdelijk (her)gebruik, sociale ondernemen, lokaal geld, circulaire economie, (on)gelijkheid, enzovoort.

Aanmelden voor de verschillende programmaonderdelen is verplicht en kan via www.stadsambassadegroningen.nl.