Politie arresteert vijftal zakkenrollers in Zeerijp

PROVINCIE – Agenten hebben dinsdagmiddag vijf personen aangehouden die verdacht worden van zakkenrollerij. Het vijftal werd aangetroffen op de Borgweg in Zeerijp. Het gaat om vier Roemenen en een 22-jarige Française.

Toename aangifte zakkenrollerij

De politie in Drenthe en Groningen zag de afgelopen periode een toename van het aantal aangiften van zakkenrollerij. In zeker tien gevallen had men op slinkse wijze tijdens het afrekenen in winkels de pincode afgekeken van veelal bejaarde slachtoffers. Daarna werd de portemonnee of pinpas gestolen. Om vervolgens geld op te nemen of goederen te kopen. Bij deze vorm van mobiel banditisme werden steeds dezelfde signalementen doorgegeven.

Aanhoudingen na nieuwe poging

Dinsdagmiddag kwam bij de politie een melding binnen dat bij een supermarkt in Appingedam wederom was geprobeerd om een portemonnee te stelen. Meerdere agenten keken uit naar het groepje dat hiervoor verantwoordelijk zou zijn. Op de Borgweg in Zeerijp zagen agenten een auto rijden met daarin de gezochte personen. De bestuurder kreeg een stopteken en de vijf werden aangehouden. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. De auto werd in beslag genomen.

Mogelijk meer slachtoffers

De politie houdt er rekening mee dat de vijf aangehouden verdachten mogelijk meer slachtoffers hebben gemaakt.