Mörgen Weer Op: “Meer din allain n nij laidje”

OOST-GRONINGEN – Bij toeval troffen Eltje Doddema, Harm Tabak en het zangduo Ktwije (Bart & Evert Kruizinga) elkaar tijdens de opname van de CD ‘Stel Die Veur’ en ze deden een eenmalig gezamenlijk optreden tijdens een benefietconcert voor K6 tegen kanker. Maar het was het publiek dat de vier mannen aanspoorde om dit niet bij die ene keer te laten. De koppen werden bij elkaar gestoken en er werd besloten gezamenlijk te gaan optreden. En dat doen ze onder hun nieuwe artiestennaam ‘2 körten – 2 langen.’

Inmiddels wordt er hard gewerkt aan een CD die op 30 september 2016 wordt gelanceerd. De CD zal liedjes in de Grunneger toal gaan hebben. Maar dat is ook niet zo vreemd als je o.a. de winnaar van het Grunnegs Dictee van RTV Noord 2016, Eltje Doddema aan boord hebt. Ook de anderen zongen al in de Grunneger toal.

Om het publiek kennis te laten maken met 2körten, 2langen is nu al de single Mörgen Weer Op uitgebracht. Het is te beluisteren via de Soundcloud – omgeving van de muzikanten en de single is naar alle lokale radiostations gestuurd. Zowel de Cd als ook het optreden krijgt als titel ‘Mörgen Weer Op.’

Eltje daarover: “Wat er ook gebeurt in het leven, waar je ook tegenaan loopt, je staat de volgende ochtend weer op om de rest van je leven voort te zetten.” Het optreden van ca 2x een uur bevat korte verhaaltjes en liedjes die gaan over ‘van dou tot nou’ en alles wat je tegenkomt in het leven.

2körten, 2langen is inmiddels te zien:
Vrijdag 18 november 2016 Cultureel Centrum Margaretha Hardenberg Wildervank
Zaterdag 26 november 2016 Ons Noaberhoes Veelerveen