Verlies voor ziekenhuizen Treant Zorggroep

STADSKANAAL – De ziekenhuizen van Treant Zorggroep in Stadskanaal, Hoogeveen en Emmen sluiten het eerste jaar als zorggroep in 2015 af met een verlies van 3,1 miljoen euro. Dat blijkt uit de cijfers die Treant zelf bekend heeft gemaakt.

De tekorten werden veroorzaakt doordat de nodige bezuinigingen niet snel genoeg werden doorgevoerd, terwijl tegelijkertijd de ziekenhuizen investeringen moesten doen die niet konden wachten. Mede door het positieve resultaat van 3,6 miljoen euro uit 2014 blijft de balans positief.

Beter werd er gepresteerd in de verpleeg- revalidatie- en ouderenzorg. Daar werd een resultaat behaald van 4,7 miljoen euro. Het algemeen resultaat van Treant Zorggroep kwam uit op 1,8 miljoen euro positief. De raad van bestuur van Treant Zorggroep is tevreden met het algemeen resultaat.